divendres, 13 de gener de 2017

PRIMUM VIVERE, DE INDE FILOSOFARE: OLLETA



Estem en un moment ideal de l’any per preparar un plat d’estes característiques. De banda de nit posem un bon grapat de fesols a remulla. Ja de mati escomencem els preparatius. Posem en un perol els fesols, un nap pelat i fet a trossets, un  manollet de penques, unes costelletes, un tros de cansalada , i uns trossets de cua  o de maneta, tot de porc i a més una botifarra de carn o  blanquet  i sal. Li afegim aigua i ho posem al foc durant una horeta.

 Hem de tenir cura en afegir aigua tres o quatre vegades per a trencar-li el bull. A l’hora afegim una taceta d’oli, d’oliva per suposat. I continua el bull a foc lent durant una hora més aproximadament o que els fesols estiguen cuits. Quan siga l’hora de dinar farem els tast de sal, posarem safrà o colorant i dos tassetes d’arròs i ho tindrem uns 20 minutets al foc, remenant de tant en tant a fi de que no s’ apegue, encara que hi a gustos que  la prefereixen un poc socarradeta. I ja tindrem  feta una olleta per a quatre persones ideal per combatre el fred d’estos dies. Bon Profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada