divendres, 20 de febrer del 2015

BUSQUEM!

Benillobers d'cí  i d'enllà sabrieu dir-me on està  feta esta foto i que és el que representa. Crec que és algo molt important per a nosaltres i tots deuríem saber-ho.






LA SOLUCIÓ

Esta capelleta o fornícula esta situada en la paret  oest que tanca el creuer de l’església. Concretament sota  la capella que alberga la imatge de S. Joaquim. En esta capelleta hi a una pedra  amb una inscripció que  fa referència al que allí es guarda . Es a dir, l’acta notaria de 1695 en la que es donen els detalls de com va ser anomenat  S.Joaquim  patró de Benilloba en 1645. També diu que esta documentació va estar perduda dos segles i mig fins que la va torbar D.Drancisco  De P. Monblanch en 1946.
                Els documents es guarden en l’arqueta de fusta, sembla que de banús (ebano), decorada amb relleus  i incisions fetes en la fusta amb motius vegetals i també geomètrics. I segons diu la tradició segellada  per a que no es puga obrir fins al proper centenari.
                Esta arqueta amb la documentació va ser portada al poble dia 16 de febrer de 1947 (any de centenar). Tot el poble en ple va eixir a esperar-la a la fita del terme en la carretera de Cocentaina amb carrosses ornades  amb diversos motius  i la gent vestida d’acord amb el tema de la carrossa. També van eixir moltes cavalleries i gent a peu vestida amb la seua millor roba. Eixe dia  es va ser celebrar una gran festa  que encara recorda la gent major.



D.F.Monblanch portant l'arqueta  a l'arribada a l'església.

1 comentari:

  1. Baix de Sant Juaquin son les reliquies de osos de ell .dutes de Roma en el any 1947

    ResponElimina